Img
Откријте ја магијата на учењето: IQ UP! летниот камп

Добредојдовте на IQ UP! летниот камп – неверојатната прилика за вашите деца да се забавуваат, учат и истражуваат во магичниот свет на знаењето!

Со нашата мултидисциплинарна програма, ќе го искусите најдоброто од СТЕМ едукацијата, програмирањето за деца, роботиката, литературата и географијата. Овозможете им на вашите деца можност да развијат вештини, креативност и знаења преку ова возбудливо патување.

Овој летен камп е синтеза од 5 програми во една:

  • СТЕМ едукација ( наука, технологија, инженерство и математика) –
  • Програмирање за деца
  • Роботика за деца
  • Литература за деца
  • Географија

🔬 СТЕМ едукација (наука, технологија, инженерство и математика): СТЕМ едукацијата е најзабавниот начин за вашите деца да го истражат светот околу нив. Со интерактивни експерименти, истражувања, предизвици и проекти, ние ги поттикнуваме да размислуваат логично, да решаваат проблеми и да се вклучат во различни аспекти на наука, технологија, инженерство и математика. Ова им дава можност да ги развиваат критичкото мислење и креативноста.

💻 Програмирање за деца: Програмирањето е вистинска супермоќ на денешницата, и вашите деца имаат можност да ја развиваат оваа вештина преку нашата програма за програмирање за деца. Со помош на забавни и интерактивни игри, тие ќе ги научат основите на логиката и алгоритмите, и ќе ги креираат своите прекрасни апликации и игри. Ова им помага да ги развиваат критичкото мислење, решавање на проблеми и задачи и да стекнат важни вештини за дигиталната ера.

🤖 Роботика за деца: Со нашата програма за роботика, вашите деца  ќе имаат можност да се запознаат со светот на роботиката и да решаваат инженерски предизвици со помош на нашиот робот TacoBot.

📚 Литература за деца: Преку литературата, децата се воведуваат во светот на науката, забавата и учењето. Нашата програма за литература за деца ги поттикнува да ги истражуваат различните делови на светот, културите, традициите и науката. Преку интерактивни приказни, научните авантури на нашите ликови Оливер, Биби и Боби децата патуваат и го осознаваат светот и науката на забавен и интересен начин.  Со IQ UP! летниот камп, вашите мали борци за знаењето ќе станат вистински мајстори на словото и науката! Ова им помага да  развијат љубовта кон читањето, креативноста и разбирањето на различни перспективи.

🌍 Географија: Преку нашата програма за географија, вашите деца ќе се запознаат со различните континенти, држави, култури и географски карактеристики на светот. Преку интерактивни игри, карти, виртуелни тури и експерименти, тие ќе имаат можност да ги откријат најзначајните светски локации и знаменитости. Ова ги поттикнува да ги прошират своите глобални погледи, меѓукултурната свест и да ги разберат врските помеѓу луѓето и природата.

IQ UP! летниот камп со својата мултидисциплинарна програма ги обединува сите овие аспекти и им дава на вашите деца уникатна прилика да се развиваат и учат во забавна и стимулирачка средина. Нашите искусни наставници и стручници ќе ги водат во секој сегмент, ќе ја поттикнат нивната љубопитност, и ќе им помогнат да ги развијат своите СТЕМ вештини, критичко мислење, креативност и тимска работа. Тие ќе станат критички мислители, креативни решавачи на проблеми, тимски играчи и глобални граѓани. Сепак, најважното, вашите деца ќе ја откријат својата страст кон учењето и ќе се забавуваат во секој момент на оваа патување преку IQ UP! летниот камп.

Не одложувајте! Запишете ги вашите деца на IQ UP! летниот камп и дозволете им да ја искусат магијата на учењето на најзабавниот начин. Нивното искуство на ова патување ќе биде незаборавно и ќе го обележи нивниот развој и иднина.

Летниот камп ќе трае 10 дена, секој ден по 4 часа.

Контактирајте не во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:

IQ UP! Аеродром– 070 382 269

IQ UP! Карпош – 078 887 889

IQ UP! Велес– 075 380 443

IQ UP! Прилеп– 071 308 446

IQ UP! Охрид 078 249 507

IQ UP! Кавадарци– 075 448 873

IQ UP! Кичево– 071 777 939

IQ UP! Штип – 079 324 249

IQ UP! Гевгелија – 077 771 708

IQ UP! Струмица – 078 340 709