Cloud

Едукација која инспирира

Со IQ Up! ја будиме генијалноста во секое дете и го подготувавме за предизвиците на 21 век

Ние во IQ Up! сме убедени дека секое дете има неограничен мозочен потенцијал. Силно веруваме дека секое дете може да научи сѐ, но дека секое дете има различни потреби и различен стил на учење. Затоа создадовме иновативен образовен концепт, во кој употребуваме современи пристапи, техники и методи за да ги воведеме децата во магичниот свет на науката, технологијата, математиката, инженерството и уметноста. Целта на нашата едукација е стекнување функционално знаење и умствени вештини за целосен интелектуален развој на нашите ученици.

Иновативна методологија

Статистиките покажуваат дека дури 95% од знаењето што е стекнато преку директно искуство, останува трајно во главите на нашите најмили.

Токму затоа методологијата на IQ UP! ги содржи сите елементи што се потребни за комплетна едукација и интелктуален развој на децата. Во нашите модерни и иновативно опремени училници кои се дизајнирани да изгледаат како забавни лаборатории, секој проблем од образовната проблематика го разложуваме на процеси во кои децата се директно вклучени.

IQ Up! образовниот концепт е комбинација од СТЕАМ мултидисциплинарниот пристап на учење, дополнет со литература и програмирање.

ЕЛЕМЕНТИ НА
ЕДУКАЦИЈА

СТЕАМ-едукација

Програмирање

Литература

Функционално знаење

Интелектуален развој

Мозочни вештини

Социо-емоционален
развој

Cloud

Посветени сме за подобра едукација на вашето дете

За IQ Up! програмите

IQ Up! програмите се уникатни, иновативни и забавни, соодветно приспособени на возраста и интелектуалните потреби на секое дете. Тие се поделени на неколку возрасни групи, а опфаќаат деца на возраст од 5 до 13 години. Со IQ Up! програмите им овозможуваме уникатно искуство преку нови научни авантури на Биби, Боби, Оливер и другарите.

img

Биби и Боби ја поттикнуваат љубопитноста кон науката и технологијата Не постои покреативен ум од оној на децата од претшколска возраст. Тие се нашите сонувачи. Гении за кои не постои […]

Дознај повеќе

Магичната лабораторија на Биби и Боби 5-8години

img

Биби и Боби нѐ водат по патот до генијалноста Талентот можеби е вроден. Но работата на развивање на тој талент е она што нѐ прави гении Еднаш кога основите се […]

Дознај повеќе

Магичната лабораторија на Биби и Боби ПЛУС 6-9години

img

“Децата треба да се научат како да мислат, а не што да мислат.” – Маргарет Мид “Децата треба да се научат како да мислат, а не што да мислат.” – […]

Дознај повеќе

Мали Истражувачи 3-5години

img

Научните авантури на Оливер, малиот гениј кој ни помага теоријата да ја претвориме во практика Не можете да создадете цврста градба на слаби основи Програмата „Научните авантури на Оливер“ е […]

Дознај повеќе

Научните авантури на Оливер 9-12години

Закажете бесплатен пробен час за одблиску да се запознаете со IQ Up методологијата


  Секоја IQ Up! годишна програма која трае девет месеци содржи:

  40

  img

  различни теми

  300

  img

  научни поими

  100

  img

  експерименти

  100

  img

  реални проекти

  40

  img

  едукативни научни приказни

  40

  img

  дигитални проекти за кодирање

  50

  img

  мозочни вежби

  120

  img

  логички вежби и задачи

  5

  img

  работни книги
  ( 4 за СТЕАМ-едукација + 1 за програмирање)

  Статичните училници, ги заменуваме со интерактивни и иновативни лаборатории...

  Во нашите IQ Up! училишта секоја училница е креирана како интерактивна и забавна лабораторија, каде што секој час учиме одредена тема преку експериментирање, истражување, анализирање, работа на реални проекти, многу интерактивни игри и активности. Училниците се дизајнирани да бидат шарени и забавни за најмалите, иновативни и примамливи за тинејџерите.

  Направи разлика, избери го најдоброто од едукација за твоето дете

  Зошто IQ UP! е вистинското место за вашето дете?

  1. Уникатна и иновативна методологија

   IQ Up! едукацијата е базирана на иновативна методологија во која се имплементирани најсовремени и докажани техники, пристапи и методи за едуцирање на децата.

  2. Извонредни програми

   Забавни и интерактивни програми во кои ги вкрстуваме проблематиките на сите природни науки, математика, технологија, инженерство, уметност, литература и програмирање.

  3. Инспиративни учебници

   За секоја одделна програма создадовме книги исполнети со инспиративни приказни од научните авантури на нашите ликови, многу логички задачи, мозочни вежби и креативни активности.

  4. Дидактички материјали

   За секоја програма имаме специјално дизајнирани сетови од дидактички материјали и нагледни средства кои учителите ги користат на часовите за да создадат магија во наставата.

  5. Модерни училници

   IQ Up! училниците, кои наликуваат на забавни лаборатории, се дизајнирани да ги инспирираат децата да учат, создаваат и иновираат.

  6. Обучени и сертифицирани учители

   Нашите учители, освен што се високообразовани во областа на природните и техничките науки, ги обучивме и сертифициравме согласно IQ UP! методологијата

  Статичните училни, ги заменуваме со интерактивни и иновативни лаоратории...

  Во нашите IQ Up! училишта секоја училница е креирана како интерактивна и забавна лабораторија, каде што секој час учиме одредена тема преку експериментирање, истражување, анализирање, работа на реални проекти, многу интерактивни игри и активности. Училниците се дизајнирани да бидат шарени и забавни за најмалите, иновативни и примамливи за тинејџерите.

  Погледни видео

  СТАНИ ФРАНШИЗЕР и отвори свој IQ Up! едукативен центар

  Дали сакаш да се приклучиш во нашата мисија?

  IQ Up! ви нуди одлична можност да отворите свој едукативен франшизен центар во вашиот град или општина и да направите позитивена промена врз едукацијата и иднината на голем број деца од вашата заедница, но и позитивен импакт врз вашиот личен и професионален развој.

  Тимска работа

  Информатички систем

  Интернационална мрежа

  Што е ново?

  Последни новости

  Img

  Одлична можност! Отвори свој IQ UP! едукативен центар.

  Франшизата е комплексен, но сигурен и проверен бизнис-модел. Овој модел е можност за многу луѓе да влезат во светот на бизнисот и да ги реализираат своите претприемачки цели, минимизирајќи го […]

  Img

  Едукација што инспирира!

  IQ UP! е едукативна франшиза за деца која нуди уникатен и иновативен образовен модел. IQ UP! Едукацијата, преку мултидисциплинарен систем на учење, ги опфаќа сите области од СТЕАМ-спектарот (наука, технологија, […]

  Img

  Зошто секое дете треба да научи да програмира?

  Како родител, сигурно се прашувате зошто вашето дете треба да научи да програмира? Можеби нема да сака да стане програмер или неговата професија нема да биде поврзана со ИТ-индустријата? Мало […]

  Img

  Три работи што можеме да ги научиме од Ада Лавлејс и како ние во IQ UP! ги применуваме

  На денешен ден е родена Ада Лавлејс, британска математичарка и писателка Десетти декември е денот кога светот го слави раѓањето на Ада Лавлејс, првиот светски компјутерски програмер. Биографија на Ада […]